Топ дестинации за голф

Любопитно

Ако сте на голф вълна, вижте няколко от най-шантавите и нестандартни голф игрища по света.

Кор Дълейн
Започваме обиколката си с това доста странно, но в същото време много красиво игрище. Част от него се намира по средата на ЕЗЕРО! Малкото градче Кор Дълейн е разположено на северния бряг на езерото Кор Дълейн, щата Айдахо. Прекрасното игрището има 18 дупки, а местоположението на 14-та е малко по-необичайно. Тя се намира на малка плаваща платформа, която е във формата на изкуствен остров по средата на езерото. Платформата е конструирана през 1991 г. от дизайнера Скот Милър и откакто e създадена, никога не седи на едно и също място. Именно тази плаваща конструкция превръща игрището в Кор Дълейн в едно от най-желаните и интересни голф игрища не само в САЩ, но и по целия свят.

Резервирайте някои от хотели в Кор Дълейн и прекарайте незабравима ваканция в Айдахо.

Покхара
Градчето Покхара, Непал се намира в самото сърце на Хималаите. Тук сред дивната природа на величествените планини и кротко течащите реки се намира едно прекрасно голф игрище. Покхара е по-известен сред туристите като отправна точка на множество преходи, отколкото като голф дестинация. Но спиращите дъха гледки към планините, зелените поляни и реката правят това игрище едно от най-вдъхновяващите и прекрасни места в света. Самото игрище се намира в малък каньон, а по скалите на този каньон се намират гнезда на орли. Докато играете можете да се наслаждавате на прекрасната природа и уникална атмосфера.

Резервирайте вашата голф ваканция в Покхара на атрактивни цени.

Кубер Педи
Кубер Педи е подземен град. Намира се в Южна Австралия и е известен с добива си на опал. В началото на миналия век миньорите в градчето решават да построят подземен град, за да предпазят семействата си от убийствените горещини през деня – 55 градуса по Целзий. Днес тук се намира и единственото голф игрище в света, на което няма нито един стрък трева. Игрището е открито през 1975 г., разполага с 18 дупки, няма водни препятствия, а пясъкът често се покрива със специална течност, която не позволява да се вдига прах. През лятото, когато температурите са високи, повечето играчи предпочитат да запазят игрището за през нощта, когато температурите са по-благоприятни.

Вижте нашето предложение за настаняване в Кубер Педи.

Ентабени
Прекрасният Entabeni Game Reserve се намира в Южна Африка. Тук се намира и следващата ни спирка из най-щурите голф игрища по света. Игрището е разположено сред прекрасната природа на Южноафриканската държава, но това което го отличава от другите игрища е една от дупките. Тя се намира на 400 м. височина. Заслужено й е сложено името „Екстремната 19-та“. Единственият начин да достигнете до нея е да се качите на хеликоптер, който да ви отведе до върха на планината Ханглип. Ако гледката от тази височина не ви замае, то красотата на природата със сигурност ще го направи. Играта на голф тук може да бъде истинско приключение с лек адреналинов привкус. Няма как да го пропуснете.

Разгледайте нашите предложения за настаняване в Ентабени.

Оцени статията