Сърф настроение

Дестинации

Започваме щурото си пътуване с една интересна дестинация, която не бихте свързали със сърфа, но екзотиката и големите вълни са на различно мнение. Плажът е Килър Пойнт, Тагазоут в Мароко. Това малко бижу било открито от хипитата през 1960 г. и от тогава до днес то е любимо място на почитателите на сърфа. Големите вълни, невероятните гледки и топлото време са идеалните предпоставки за една незабравима сърф ваканция. Тук ще се потопите в прекрасните сини води, ще може да усетите невероятната атмосфера на африканската култура, примесена с екзотиката на Мароко. Килър Пойнт е едно райско място за желаещите да съчетаят сърфа с малко почивка.

Мароко, Килър Пойнт

За да стигнете до това удивително място, можете да вземете автобус № 32 от летището в Агадир за $1,50 или да отидете с такси. Разгледайте и нашите предложения за настаняване в Агадир на изключителни цени.

Следващата ни спирка е Тамариндо Бийч, Тамариндо, Коста Рика. Това място е идеално, както за начинаещи сърф любители, така и за професионалисти. Дългата половин километър плажна ивица, покрита със златист пясък, високите 3 метра вълни и парещите лъчи на слънцето са съчетани по един неповторим начин, който те предизвиква да се гмурнеш в топлите води на океана. Плажът е заобиколен от невероятна растителност. Не се стряскайте, ако докато чакате да хванете следващата голяма вълна, чуете крясъци на екзотични папагали или пък забележите маймунки да се полюшват между дърветата. Съчетанието от приказно зелена гора с невероятен плаж и големи вълни, ето това е Тамариндо Бийч.

Коста Рика, Тамариндо Бийч

За да стигнете до плажа, хванете такси от летището в Тамариндо. А за да е съвършена вашата почивка, можете да резервирате някой от най-добрите хотели в Тамариндо.

На гребена на вълната продължаваме на юг, за да стигнем до интересния Еквадор. Невероятното малко курортно градче Монтанита предлага идеални условия за сърф. Най-подходящото място за това е Монтанита Бийч. Това малко познато местенце е истински рай за сърф почитателите. Големите групи туристи се насочват към Галапагоските острови, пропускайки този скрит диамант. Но това е перфектно, защото не е много пренаселено и ще може на спокойствие да се насладите на прекрасните големи вълни. На това място живеят около 1000 души, които са много приятелски настроени към сърфистите. На плажа ще намерите и много заведения, където да починете след поредната доза вълни, можете да се наслаждавате на спиращите дъха гледки с коктейл в ръка или просто да се наслаждавате на магнетичната природа, вълните и слънцето около вас.

Еквадор, Монтанита бийч

За да се насладите на големите вълни и прекрасната атмосфера на Монтанита Бийч, трябва да хванете автобус, който се движи 5 пъти дневно от Гуаякил. След по-малко от 3 часа ще усещате пясъка между пръстите си и ще може да се втурвате към следващата голяма вълна. Тук можете да разгледате някои от нашите най-добри предложения за настаняване в Гуаякил.

Следващата ни спирка е Черният плаж, Сан Диего, Калифорния. Тук вълните са големи, а теченията опасни, което подсказва, че мястото е подходящо за опитни сърфисти. Въпреки това можете да дойдете и да се наслаждавате на професиoнализма на тези смели момичета и момчета. А ако имате късмет, можете да ги заговорите и да получите ценни съвети за сърфа. Все пак на Черния плаж се събира елитът в този спорт. Кой знае, може да срещнете някой от идолите си, а ако не друго, то поне ще се насладите на качествено каране на сърф на уединен и приказен плаж.

Сан Диего, Черният Плаж

След като кацнете на международното летище в Сан Диего, хванете такси до пристанище Тори Пайнс, след което ви предстоят 15-20 мин. ходене пеша, за да достигнете до плажа. Тук ще намерите нашите предложения за настаняване в Сан Диего, където можете да отпочинете.

Обиколката ни по едни от най-неочакваните сърф плажове продължава. Следващата спирка е Фуертевентура, Канарски острови. Плажът се казва Бъбъл. Сините води и големите вълни са истинско предизвикателство дори и за опитни сърфисти. Затова, ако сте нови в този спорт, горещо ви препоръчваме първо да погледате как го правят професионалистите и после да се впуснете в това голямо начинание. Във водите на Бъбъл често сърфират много местни, които не се дават лесно на туристите, които идват тук. Често се организират импровизирани състезания, а резултатът от тях са впечатляващи изпълнения и невероятни умения на главните действащи лица.

Канарските острови, плажът Бъбъл

След като кацнете на международното летище във Фуертевентура, можете да хванете такси. Повечето таксиметрови шофьори знаят плажa и ще ви закарат без проблеми. А във Фуертевентура ще намерите прекрасни хотели, в които да отседнете по време на сърф ваканцията ви.

Оцени статията