Въведете
дестинация

Търсете по: град, район, остров или архипелаг

Моля,
въведете дати

БРОЙ ГОСТИ И НАСТАНЯВАНЕ

loading

Пътеводител на Единбург

Информация за туристически забележителности и транспорт в Единбург

ХОТЕЛИ/Дестинация Единбург - хотели,пътеводител,карта

Топ забележителности в Единбург

Шотландската столица умело съчетава изискана аристократична атмосфера, излъчвана от старите й замъци, улици и църкви, с модерна визия, разнообразни развлечения и световноизвестни фестивали за съвременно изкуство. Символите на града са много, от Единбургския замък и Кралската миля, до Университета на Единбург и фестивалния център. Всяко лято градът приютява многохилядна публика, привлечена от Единбургските международни фестивали на сценично изкуство, провеждани в многобройните театрални сцени в града. Емблематична единбургска атракция е Музеят на шотландското уиски, а кралската резиденция Холирууд и десетките музеи и галерии са сред най-посещаваните градски забележителности.
Близо до Единбург е прочутият и обвит в тайни Рослински манастир, а на 300 км на север е още по-известното и мистериозно езеро Лох Нес!

Забележителности и атракции

Абатство Инхолм (близо до Единбург):

Абатство Инхолм датира от 12-ти век и се счита за една от най-запазените монашески постройки в Шотландия. Намира се на остров Инхолм в залива Фърт ъф  Форт и до него може да се стигне от Единбург с круизно корабче, което се движи в месеците между Април и Октомври.

Рейтинг: 4.9
 

Тел.: 01383 823332


Тел. междунар.: +44 1383 823332


Адрес: Burntisland, Fife KY3 0, Великобритания

 

Информация за транспорт

единбург_26125_1.jpg Замъкът на Единбург с фонтана Рос
Замъкът на Единбург с фонтана Рос Кралската миля Градините на Принсес стрийт, а в далечината Паметникът на У.Скот и хотел Балморал Дворецът Холирууд Панорама от Единбург Университетът на Единбург Гледка към града от Единбургския замък
.