Въведете
дестинация

Търсете по: град, район, остров или архипелаг

Моля,
въведете дати

БРОЙ ГОСТИ И НАСТАНЯВАНЕ

loading

Турове и екскурзии до Чинкуе тере

НАЧАЛО /Турове и екскурзии до Чинкуе тере
Турове и екскурзии до Чинкуе тере и Порто Венере от Флоренция, Пиза или Сиена
Ако разполагате с повече дни при пътуването си из Тоскана и сте отседнали във Флоренция, Пиза или Сиена, отделете ден да посетите Чинкуе тере в съседната област Лигурия. Районът на 5-те земи (Cinque terre) е част от списъка на ЮНЕСКО и е неописуемо цветен и живописен. Петте селца, разположени върху скалите до морския бряг, са Риомаджоре, Манарола, Корнилия, Вернаца и Монтеросо ал маре. До тях се стига най-лесно с влак от Ла Специя. Между тях се движи специалният влак Чинкуе тере експрес. До гарата La Spezia Centrale можете да стигнете съответно с друг влак или с кола, но ако всичко това Ви се струва твърде сложно за организиране, Ви препоръчваме да резервирате готов тур до Чинкуе тере с тръгване от Флоренция или от Пиза и Сиена. Турът се осъществява с луксозен автобус до гарата в Ла Специя, после продължавате с Cinque terre express и така обикаляте района на 5-те селца, като през летните месеци един от преходите се прави с лодка, най-често между Вернаца и Монтеросо или между Монтеросо и Риомаджоре. Също през по-топлите месеци в туровете е предвидено и време за плуване. Голяма част от тези екскурзии включват още една страхотна дестинация в Лигурия - Портовенере. Повечето от туровете предлагат 2 ценови опции - без и с включен обяд.

 cinque-terre-666601_640        italy-1589943_640

От Флоренция се предлага и хайкинг тур на Чинкуе тере т.е. вместо с влак между някои от селата, се придвижвате пеш, като в цената на екскурзията е включена и картата за националния парк Чинкуе тере. Разстоянията между селцата не са дълги и имате възможност за активен туризъм. 

За да откриете най-подходящия тур за Вас и Вашето семейство, въведете дестинацията за начало на тура - например Флоренция и датата, на която планирате да го осъществите. Резултатите за наличните турове и екскурзии до Чинкуе тере с тръгване от Флоренция ще се подредят по цена за съответната дата, а за да откриете по-лесно търсената екскурзия, разгледайте няколко от най-реномираните и препоръчани предложения в нашата резервационна система:
(!) Резервационната ни система предлага турове, изпълнявани от най-авторитетните местни агенции. Водачите и екскурзоводите обслужват туровете на английски език. 


.